euprava.gov.rs

Претраживање медицинских средстава

Орган задужен за спровођење

Агенција за лекове и медицинска средства Србије

Где и како

Е-услуга која се односи на претраживање медицинских средства је доступна 24 сата дневно, 7 дана у недељи, коришћењем интернет апликације Претраживање медицинских средстава.

Интернет апликација, која омогућава претраживање базе медицинских средстава, налази се на  www.alims.gov.rs. Наведена апликација омогућава претраживање медицинских средстава по различитим критеријумима: по предлагачу, по називу, по генеричком називу, по произвођачу, по категорији и броју решења.

Уколико желите да претражите медицинска средства, у поље за претрагу изаберите кључ за претрагу (предлагач, назив, генерички назив, произвођач, категорија и броју решења), а затим укуцајте податак који тражите.

Кликом на дугме „Претражи“, појавиће се сва медицинска средства са изабраним критеријумима.

Корисни линкови

Агенција за лекове и медицинска средства Србије

Општа електронска пошта

Правна подлога

Закон о лековима и медицинским средствима Србије ("Сл. гласник РС" бр. 30/2010) и прописи који су донети за спровођење закона

Правилници донети на основу Закона о лековима и медицинским средствима

Упутства

Опис

Претраживање базе медицинских средстава омогућава брже и лакше добијање информација о медицинским средствима. Ова услуга је намењена грађанима. Избором одговарајућег медицинског средства, појавиће се детаљни подаци о медицинском средству (предлагач, назив, генерички назив, произвођач, категорија, класа, начин продаје, број решења, датум решења и датум истицања решења).

Врх стране