euprava.gov.rs

Вртић

Електронско подношење пријаве за упис детета у предшколску установу реализоваће се  у складу са званичним конкурсом предшколске установе за радну годину 2020/2021.

Предшколска установа

Предшколска установа "Полетарац" Баточина
Адреса: Краља Петра 73, Баточина
Телефон: 034/6842-324
Електронска адреса: poletaracpubatocina@gmail.com

Опис

Услуга еВртић представља електронску пријаву деце за упис у предшколске установе. Родитељи више не морају да одлазе на разне шалтере приликом уписа деце у предшколске установе, већ пријаву могу да обаве електронски на Порталу еУправа.

Електронско подношење пријаве се врши једноставним попуњавањем online обрасца, а прилагање извода из матичне књиге рођених, пребивалишта и уверења о запослењу није потребно, јер се подацима приступа аутоматски.

Када родитељ, старатељ или хранитељ поднесе захтев преко Портала, предшколска установа ће доделити деловодни број захтеву и обавестити га преко Портала о даљим корацима. На Порталу можете изабрати опцију да ли ће обавештење примати на емаил или путем смс поруке.

За децу самохраних родитеља, децу жртава насиља у породици, децу са сметњама у психофизичком развоју, децу из породица које користе неки облик социјалне заштите, и др. предшколска установа је у могућности да прихвати пријаву електронским путем, али је потребно је да родитељи поднесу релевантну документацију лично у предшколску установу, којом доказује наведени статус.

Пријава електронским путем за родитеље који нису држављани Републике Србије биће омогућена услугом еВртић – родитељ странац.

За детаљније информације може се обратити предшколској установи ЛИНК.

Врх стране